De afgelopen drie jaar stonden voor duizendpoot Rajae El Mouhandiz volop in het teken van haar ‘nieuwe makers’-traject, waarin zij de kans kreeg om onderzoek te verrichten in Nederland, Marokko en de VS teneinde de voorstellingen Thuis, Ontheemd #1 en #2 te maken én te spelen voor een enthousiast publiek. Rajae beschrijft dit als een bijzondere, helende en soms confronterende zoektocht naar een plek waar ze meer kon zijn dan enkel één verhaal. En nu blijkt deze zoektocht naar meer te leiden dan de twee theatervoorstellingen want vol trots kondigt zij nu haar nieuwe organisatie aan, de Ellae Foundation.

Een artistiek geladen platform dat zich inzet voor de vrouw
Je bevindt je nu op de tijdelijke website van Ellae: een artistiek geladen platform dat on- en offline door middel van multidisciplinaire projecten inzet voor de vrouw. Voor haar positie, kwaliteit van leven, (politieke) stem en haar rechten.

Waarom Ellae?
Een nieuwe generatie (vaak) vrouwelijke makers rekent op dit moment af met stereotypen en opgelegde rolpatronen. Ellae vind het belangrijk om licht te schijnen op deze ontwikkeling en kunstenaars en makers die deze tijdsgeest belichamen een podium te geven, te sterken en te professionaliseren.