Over Ellae > Onze kernwaarden

Ellae =

= interdisciplinair

Wij geloven in storytelling, in onderzoeken, leren, verbinden, delen, bewustwording creëren en sterkere en wijzere gemeenschappen bouwen. Binnen kunstinstellingen die hun rol in de samenleving herdefiniëren en binnen de underground, in de periferie en alles daar tussenin. We hebben een internationaal netwerk, we gebruiken multi-platforms en verschillende disciplines om bewustzijn te creëren, te inspireren, betrokkenheid te faciliteren en de samenleving vooruit te helpen…met goede vibes en positieve impact.

= er voor jonge, nieuwe en mid-career makers

Creativiteit is een superkracht: het voedt onze menselijkheid. Wij geloven in een inclusieve kunstsector/creatieve industrie, waarin talent wordt gewaardeerd, gevoed, gevierd, erkend en een eerlijke beloning wordt geboden.

= er voor instellingen, organisaties en bedrijven, zowel binnen als buiten de creatieve industrie

Wij geloven dat diversiteit geen strategie is, maar onze kernidentiteit. Daarom moeten organisaties die willen werken met nieuwe verhalen, nieuwe doelgroepen en makers ontwikkelen en cultiveren om zodoende te evolueren naar deze nieuwe realiteit. Onze ervaring is dat inclusiviteit alleen werkt als het resoneert door alle lagen van organisatie, bedrijfsstructuur, partnerkeuze, artistieke leiding en communicatie.

= 4de feministische golf

Een jonge generatie denkers, creatievelingen en doeners verstoort ouderwetse netwerken, verhalen, methoden en artistieke ruimtes. Ze helpen deze wereld gelijker en mooier te maken. Een inclusieve wereld, die gelooft in checks and balances, in Oost/West/Noord en Zuid…

Wij bij Ellae geloven in eenheid in veelheid en verscheidenheid, in plaats van polariteit, en we geloven in een realiteit waarin het patriarchaat geschiedenis is en zal blijven… een wereld waarin je niet langer in het ongewisse wordt gehouden, vriendelijk wordt gevraagd je mond te houden, een muze te zijn, geen maker, of erger nog.. klein wordt gehouden. 

Wij geloven in een wereld die dat ongedaan maakt en die een diversiteit en unieke talent en stemmen viert. Ellae heeft als doel om balans te creëren, processen te versnellen en de genderkloof ongedaan te maken. Een plek waar we allemaal Chimamanda’s “We moeten allemaal feministen zijn” hebben gelezen en het ons eigen hebben gemaakt. Een feminisme dat het HeForShe-initiatief van Emma Watson erkent en toejuicht: een vierde feministische golf, met een intersectionele benadering en met wederkerigheid en solidariteit als uitgangspunt.

= er voor iedereen, voorbij labels

De wereld heeft jouw talent nodig, in al jouw diversiteit… Wij geloven in solidariteit en in een meerstemmige, inclusieve samenleving, omdat we ervaren dat uitvergrote labels, hokjes en verschillen kunnen polariseren en silo’s creëren. Daarom leggen we de nadruk op talentontwikkeling en professionalisering van talent. Ellae pleit voor en waarborgt een zorgzame en veilige omgeving die groei, innovatie, veerkracht en succes aanmoedigt. Wij zijn een community die waarde hecht aan harmonie in zowel verscheidenheid als complexiteit. Ellae is een community die je toejuicht. Waar je authentiek kunt zijn, zoals je bent en niet stereotiep. Waar je niet verlegen hoeft te zijn en waar je jouw unieke, mooie licht op de wereld kunt laten schijnen.