ellae Academy

Voor interdisciplinaire makers.

Ellae Academy creeert artistieke ruimte voor makers zoals jij, die niet in een hokje passen en verhalen gelaagd ontwikkelen, maken en presenteren. Samen met onze partners zetten wij ons in voor talentontwikkeling binnen de kunst-, cultuur- en mediasector en voor meestemmigheid.

Ellae is een creatief impact platform. Onze missie is om de gender-, cultuur- en sociaaleconomische kloof in de kunst/cultuur/mediasector te dichten, door data te delen om het bewustzijn te vergroten, door te inspireren met onze artistieke producties, door talent te koesteren op onze academie en door de sector te verbeteren en instellingen te helpen met onze adviezen.

Ellae Academy ondersteunt makers en talenten in hun artistieke en professionele ontwikkeling. Wij zijn er voor iedereen, ongeacht waar je staat in jouw vorming. Misschien heb je een tof idee maar heb je het gevoel dat een verhaal vertellen niet voor jou is weggelegd. Of misschien heb je in het verleden met plezier kunst gemaakt maar heb je die als gevolg van de coronacrisis moeten neerleggen. Dan kunnen wij jou helpen.

Voor makers met weinig tot geen budget is de groepscoaching een goed begin, omdat we dat laagdrempelig kunnen aanbieden. Voor nieuwe en mid-career makers die al professioneel werkzaam zijn in de sector kan er een maatwerk traject besproken worden. Dan is het ook mogelijk om een Werktuig PPO aanvraag te doen.

We zijn er voor iedereen, ongeacht waar je staat in jouw ontwikkeling.
diensten
meer info

Open call: (em)powered by Ellae

Wij ondersteunen een aantal makers met praktische ondersteuning. Een aantal hebben dit jaar al support ontvangen. Wil jij ook persoonlijke begeleiding van Ellae? Wij stellen dit jaar twee beurzen ter beschikking om jou middels een kleine toelage en Werktuig PPO een klein zetje in de door jou gewenste richting geven! Interesse en wil je contact met ons opnemen? Dat kan en super simpel, stuur een mailtje naar info@ellae.nl of vul hieronder het contactformulier in en vertel ons waarom jij en hoe jij je talenten wilt professionaliseren.

De D van Diversiteit en Dubbele strijd

Vrouwelijke kunstenaars worden bijna altijd geacht kunst te maken met een boodschap: het moet feministisch, politiek of activistisch zijn of relateren aan hun culturele achtergrond. Alles moet meerdere bestaansredenen hebben en aantoonbare publieke interesse (niet-gangbare media, ongemeten doelgroepen, internationaal) wordt genegeerd. De verschillende kunstsectoren beperken vrouwelijke ruimte, die anders dan bij mannen, altijd beargumenteerd moet worden

Ellaeminati: (not so) secret society

Ellaeminati is een 'niet zo secret society', maar wel een met allerlei voordelen om je talent te ontwikkelen, te showcasen en je kennis en netwerk te vergroten. Ellae zal in 2023 beginnen met het aanbieden van groepscoaching, meetups en showcases. Er is namelijk veel behoefte aan offline ontmoetingen, netwerkmomenten, matchmaking en presentatie mogelijkheden. Hou onze agenda en socials in de gaten en schrijf je in voor onze nieuwsbrief voor updates hierover. Mocht je als organisatie hierin willen samenwerken, laat dan een berichtje achter via het contactformulier. Wij laten je graag zien hoe we dit eerder hebben gedaan en met wie er reeds een partnership hebben gesloten om gezamenlijk onze impact te vergoten.

lees verder

Het mozaïeken plafond

Voor vrouwelijke makers met een migratieachtergrond is het een dubbele strijd. Wat hun weg vaak complex en onnodig hard en zwaar maakt, zijn stugge, bureaucratische systemen en stereotypen, opgelegde rolpatronen, (zelf)- censuur en zelfs bedreigingen, vanwege het willen vertellen van maatschappelijke urgente verhalen en het willen doorbreken van censuur, taboes en glazen plafonds. Hierdoor ziet Ellae dat een grote groep makers vroegtijdig afhaakt of in de gewenste stereotypen en rolpatronen blijven hangen om wel aansluiting te vinden. Bij deze groep makers is er meer nodig dan alleen productionele ondersteuning en artistieke begeleiding. Steun in het aangaan van deze dubbele uitdaging en het onderliggende emancipatieproces is voor deze groep makers net zo van belang als talentontwikkeling, professionalisering en productionele en artistieke begeleiding. De huidige keten in de cultuursector heeft op dit moment nog vaak te weinig kennis van of ervaring met het begeleiden van deze talenten. Ellae wil samen met haar partners deze taak op zich nemen.