Foundation > Programmering & curatie

Programmering & curatie

Als gesprekspartner van programmeurs en programmamakers kijken we samen hoe het culturele aanbod verbeterd kan worden.

Wij streven een duurzame relatie op te bouwen en zodoende aanbod zelf en zonder inmenging van derden –die het minder goed weten over te brengen, door aanbod stereotiep kaderen – tijdig nieuw aanbod aan te bieden. Met als resultaat dat tournees beter gepland worden, tentoonstellingen en publieksprogramma’s aansprekender zijn voor een breed publiek. Een niet onbelangrijk effect is dat vervolgens marketing tijdig en passend kan worden opgepakt en daarmee continuïteit, artistieke en kwantitatieve groei en inkomsten door middel van kaartverkoop kunnen worden gewaarborgd.

Vindingrijkheid en fluïde aanpak 

Onze signatuur is interdisciplinair en wij denken circulair en iteratief. Wij laten genres los en zoeken per vraag, onderwerp of onderzoek naar een juiste artistieke vorm en platform. Ruimte creëren en impact genereren overstijgt alle artistieke disciplines. 

Samen het culturele aanbod verbeteren dmv aansprekende en urgente programmering en curatie.
meer info

Programmering

Ellae programmeert al jaren en helpt graag jouw organisatie om programmering te vernieuwen en verbreden. Het kan zijn voor je structurele (artistieke) programming of voor een festival, een thema middag of avond, dialoog, debatavond, symposium, meetup of 'bespoke' event. Dat kan eenmalig, in een serie of als partnership. Wij werken graag dmv co-creatie en betrekken graag mensen uit alle lagen van de samenleving.

Curatie

Ellae heeft veel ervaring met het doen van artistiek onderzoek en het vertalen van maatschappelijk relevante onderwerpen naar curatie, programmering, artistieke producties en spin offs. Ellae merkt op waar instellingen vaak overheen kijken, brengt de onderstroom naar boven, de periferie naar het hart van sector en naar het centrum van de aandacht. Neem contact op via het contactformulier om mogelijkheden te bespreken.

uitgelicht