Foto: Wereldmuseum

Onderzoek naar de historische vrouwelijke artistieke ruimte

Nieuw werk: Ellae x RCMC

Sinds 2018 is er een verkenning geweest tussen RCMC en Rajae El Mouhandiz om als RCMC Extended Family in Rotterdam te werken aan special projects.

RCMC heeft ondertussen de Modest Fashion tentoonstelling met veel enthousiasme gevolgd. Ellae is sindsdien in gesprek met RCMC, het instituut voor research of material culture, om een co-creatie project op te zetten in Rotterdam, waarbij we vanuit een vrouwelijke lens gaan kijken naar de collectie van het Wereldmuseum.

We kijken vooral naar ambachten die door vrouwen werden uitgevoerd, vanuit verschillende culturen, generaties en verschillende sociaal economische posities. Bij de Modest Fashion tentoonstelling keek Rajae naar de ruimte die vrouwen 100 jaar na het vrouwelijke kiesrecht mogen nemen in de kunsten d.m.v. kunst en mode. Nu gaan we terugblikken op de historische ruimte die vrouwen artistiek mochten nemen en vooral blinde vlekken opzoeken en bevragen.