Foundation > Advies

Advies

Voor vraagstukken die betrekking hebben op beleid en strategie hanteren wij een structurele aanpak om bewustwording te vergroten.

Dit doen wij aan de hand van onderzoek, gevolgd door aanbevelingen en acties, en desgewenst ook de uitvoering van die acties. Deze fases zijn zowel opeenvolgend als projectmatig uit te voeren. Met onze partners hebben wij het (inmiddels reeds bewezen) streven om een impactvolle verbinding te creëren tussen publiek, makers en instellingen. Elke stakeholder wordt gestimuleerd om te participeren, van elkaar te leren, open te staan en samen te werken. Wij slagen hierin met behulp van onze interdisciplinaire aanpak en meerstemmige perspectieven in ons onderzoek, projecten, begeleiding, platform en aanbod van makers en producties. De vraag naar advies, samenwerkingen en kennisoverdracht is groot.

Een overzicht van opdrachtgevers in de afgelopen jaren: 

ArteZ, HKU, AHK, BuZA/Ambassade NL in Rabat, de Raad voor Cultuur, Gemeente Utrecht, FCP, FPK, Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, Rotterdam Partners, SLAA, Dutch Culture, LKCA, KCR, Woonstad Rotterdam, Haagse Hogeschool, VHU Europe, Koninklijk Conservatorium, Nederlandse Vrouwenraad, Concertgebouworkest, Cultuur Marketing, Cultuur + Ondernemen, Cultuur Verbindt Roosendaal, Kunsthal, Sena, de Balie, Club Guy & Roni/NITE/NNT, Cameretten, Arab Film Festival, A’DAM Music School, De Nieuwe Liefde, Universiteit Utrecht (LinC), British Council, Theater Zuidplein/Stage-Z/De Nieuwe Helden, Rotterdam Festivals, Muziekschool Amsterdam, AZIZ, Rose Stories, Stedelijk Museum Schiedam, LUCIS/Universiteit Leiden, VPRO Dorst, Harper’s Bazaar, KF Hein Fonds, Cultuur + Ondernemen, Princeton University, Vrystaat Arts Festival/PACE, Movement Lab Barnard College, Global Lab for Performance and Politics/Georgetown University, Ariane de Rothschild Foundation, Gieskes Strijbis Fonds, Caravane Earth Foundation, LVNH e.v.a.

Beleid en strategie worden vertaald naar een structurele aanpak om draagvlak te vergroten en impact te maken.
meer info

Strategisch beleidsadvies

Ellae heeft ervaring met kleinschalige en grote producties in verschillende disciplines in Nederland en het buitenland. Afhankelijk van de behoefte maken we een plan en helpen we je projecten in goede banen leiden en tot een succes brengen. Ellae heeft ervaring in het werken met verschillende stakeholders, culturen en heeft daarom veel ervaring met het overbruggen van culturele verschillen, barrières en verwachtingen. Heb je support nodig bij het ontwikkelen van een strategie of wil je Ellae als klankbord voor structureel advies? Beide mogelijkheden zijn een optie. Hierna zetten we uiteen welke praktische ondersteuning wij je zowel beleidsmatig als ook artistiek kunnen bieden.

Praktische ondersteuning

Ellae is zowel specialistisch als generalistisch in haar aanpak en heeft een interdisciplinaire blik op genres, onderwerpen en doelgroepen. Ellae kan jouw organisatie of productie ondersteunen met: a. (doorlopend) interdisciplinair artistiek onderzoek, b. strategische of doorlopende ontwikkeling van je artistieke signatuur en materiaal, c. strategische of doorlopende ontwikkeling en verdieping van lopende en nieuwe producties, formats en partnerships, d. (door)ontwikkeling van expertise in doelgroepbenadering en co-creatie. e. (door)ontwikkeling van methodiek, kennisoverdracht en talentontwikkeling voor en achter de schermen.

uitgelicht